News
Back               

Жилища в нов комплекс носят 20% доходност (01.02. 2007, вестник ПАРИ)

Около 20% годишна доходност се очаква да носят жилищата в комплекса от затворен тип Маунт Вю, чието строителство започва в столичния квартал Витоша, съобщи инвеститорът Лондон София Пропърти. Възвръщаемостта е изчислена на база прогнизни приходи от наеми и покачване на продажните цени през следващите години.

Изчисления: Залагаме основно на поскъпването на имотите, кото за по-високия клас жилища ще е около 15% годишно, докато очакваната доходност от наеми е около 6,5% от платената цена, обясни Брайън Търнър, мениджър продажби в Лондон София Пропърти. По данни на компанията 34 жилища са купени преди строителството, а до края на седмицата се очакват резервации на още 10-12. Комплексът ще включва 128 луксозни имота с обща разгъната площ над 15 хил. кв. м, басейн, фитнес, сауна, подземни гаражи. Цените на жилищата с една спалня тръгват от 111 190 Евро, а на тези с две – от 125 500 Евро, като имотите са с довършителни работи и паркомясто. Купувачите са главно британци, но има запитвания от българи, също от испанци и италианци. Затворените комплекси в София са добра инвестиция, защото предполагат целогодишна заетост от наематели и висока доходност. Предимство е и средата на обитаване – за разлика от презастроени райони като Манастирски ливади и Лозенец, в тях има повече въздух между сградите, коментира Божидар Захариев от Аста Бридж, която продава Маунт Вю. В по-новата част на квартал Витоша проблем е инфраструктурата, но инвеститорите в района планират пътна връзка към Симеоновско шосе. Сред големите комплекси до Маунт Вю са Панорама на Енгел Груп и Макси клуб – Грийн сити.

Проекти: Маунт Вю е първият жилищен комплекс на Лондон София Пропърти в България, като инвестицията в него ще надхвърли 20 млн. Евро. Предстои и стрителство на апартаментен комплекс Premier в Банско. Най-големия проект на компанията засега у нас е Bulgaria Mall с 80 хил. кв. м. разгъната площ в горната част на бул. България. Лондон София Пропърти има офиси в Македония и Хърватия, където преговаря за реализация на два проекта в областта на бизнес имотите, съобщи Хю Фрейзър от ръководството на компанията.


London Sofia Property лансира проект за € 20 млн.(01.02.2007, вестник МОНИТОР)

Инвеститорът на Bulgaria Mall – британската компания Лондон София Пропърти, започнареализацията на пъвия си жилищен проект у нас, съобщава Investor.bg. Общата стойност на инвестицията в столичния квартал Витоша е 20 млн. Евро. Основен партньор във финансирането на проекта, както и при Bulgaria Mall, e Salamanca Capital.


Комплекс Маунт Вю София включва две сгради със 128 луксозни апартамента с обща застроена площ 15 хил. кв. м. Теренът, върху който са разположени е с размер 5 хил. кв. м.

Лондон София Пропърти планира и три проекта в Банско, вероятно хотел и сгради с апартаменти, съобщи Хю Фрейзър, изпълнителен директор на компанията. Предвид ранния етап на проекта, размерът на инвестициите в планинския град не беше уточнен. В България има много интересни места, бихме участвали и в други проекти, ако преценим че са атрактивни, добави той. По думите му предприемачите в страната бързат да завършат сградите, което се отразява на качеството на строителството.

Лондон София Пропърти е на българския пазар от три години.